Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Chardonnay

Τρυγητός: Τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18οC. Η μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ακολουθεί ωρίμανση 2-3 μηνών σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια με περιοδική ανάδευση των φίνων οινολασπών.

Γευστικό προφίλ: Chardonnay φρέσκου χαρακτήρα με φρεσκοκομμένων εσπεριδοειδών. Η σύντομη παραμονή στο δρύινο βαρέλι του χάρισε λιπαρότητα, ενώ η οξύτητα κρατά τις ισορροπίες. Μακρύ τελείωμα σε αρωματικό υπόβαθρο γλυκών φρούτων.

Αρμονίες:
Αχνιστά ζυμαρικά με πέστο, ριζότο με καραβίδες, λαβράκι στα κάρβουνα, κουνέλι και κοτόπουλο ή γαλοπούλα με λευκές σάλτσες βουτύρου. Από τυριά, προτείνουμε -λόγω εντοπιότητας- το παλαιωμένο κασέρι Σοχού, κεφαλογραβιέρα και μετσοβόνε.

Διακρίσεις
2007: Χρυσό – Vinalies Internationalles
2007: Χρυσό – Διαγωνισμός Οίνων από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας
2006: Αργυρό – Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης