• Κομνηνών 20, Λουλουδάδικα, Θεσσαλονίκη
  • +30 2310 239100

Λεμονί λαμπερό χρώμα, σε ένα κρασί με φρέσκια και φρουτένια μύτη, με νότες εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και βερίκοκου, νύξεις τσαγιού και ανθών πορτοκαλιάς. Στόμα με δροσερή οξύτητα, ισορροπία και φρούτο στην επίγευση.

Λεπτομέρειες
Είδος
Ησυχος Ξηρός
Τύπος
Π.Γ.Ε. Θήβα
Ποικιλία Ασύρτικο, Trebbiano, Sauvignon Blanc
Χρονιά
2014
Περιεκτικότητα σε Αλκοόλ 12%
Μέγεθος φιάλης (lt) 0.75
Βιολογική Καλλιέργεια Οχι
Πίνεται Από 1 ως 3 χρόνια
Σερβίρισμα
Συνοδεύει Ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά, τυρόπιτες και χορτόπιτες.
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος 10 – 12 °C

 

Μουσών – Κτήμα

Το οινοποιείο βρίσκεται στην Άσκρη, στην είσοδο της Κοιλάδας των Μουσών, στο ίδιο σημείο από το 1946. Σήμερα, είναι μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα, η οποία περιλαμβάνει και έναν ειδικό χώρο υποδοχής για τους επισκέπτες, που μπορεί να φιλοξενήσει δοκιμές και άλλες εκδηλώσεις. Το οινοποιείο του Κτήματος Μουσών διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης ζύμωσης συνολικού όγκου 1000 τόνων, συστήματα εμφιάλωσης με δυνατότητα παραγωγής 4000 φιαλών/ώρα, καθώς και ένα προπιεστήριο προζυμωτικής εκχύλισης εν ψυχρώ χωρητικότητας 10 τόνων, το οποίο χρησιμοποιείται για την εξαγωγή περισσότερου χρώματος και καλύτερων αρωμάτων από τα σταφύλια. Όλη η διαδικασία της οινοποίησης ελέγχεται με βάση τα πρότυπα ποιότητας ISO 22000 και HACCP, ενώ η διαχείρισή της γίνεται βάσει εξατομικευμένου προγράμματος ERP (σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων). Η συνολική δυνατότητα παραγωγής του οινοποιείου είναι τουλάχιστον 180.000 φιάλες το χρόνο.

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *