Στη Frutti Di Mare διαλέγουμε καθημερινά ότι πιο φρέσκο και διαλεκτό υπάρχει στην αγορά. Όλα τα πιάτα μας παρασκευάζονται με πολύ μεράκι και όρεξη.

Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε είναι το Κριθαρότο με Γαρίδες και Λάδι Τρούφας.

Υλικά

  • 3 Γαρίδες 8/12 Μεγάλες
  • 1 Ποτήρι Μέτριο Κριθαράκι (Προμαγειρεμένο)
  • 1 Ποτήρι Bisque Γαρίδας
  • 1 Σφηνοπότηρο Λευκό Κρασί
  • 1 Πρέζα Αλάτι/Πιπέρι
  • ½ Ποτήρι Παρμεζάνα Reggiano 18μηνης ωρίμανσης, «Πασσαλής»
  • 1 Κουταλιά Γλυκού Λάδι Τρούφας, «Magna Carta»
  • 1 Σφηνοπότηρο Ελαιόλαδο, «Στεφανιά – Ευρώτα Λακωνία»

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο τηγάνι ελαφρώς το Κριθαράκι με λίγο Κρεμμύδι, το Bisque Γαρίδας και Ελαιόλαδο.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις Γαρίδες με το Ελαιόλαδο, σβήνουμε με Λευκό Κρασί και το προθέτουμε το Bisque Γαρίδας με το Κριθαράκι.

Ρίχνουμε το Αλατοπίπερο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τέλος προσθέτουμε το Λάδι Τρούφας και την Παρμεζάνα.

Το Κριθαρότο με Γαρίδες και Λάδι Τρούφας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Σερβίρεται με Ρόκα και Ντοματίνι.